SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE luna-tuning.com

  Splošni pogoji spletne trgovine luna-tuning.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

  S spletno trgovino luna-tuning.com (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Nina Šik Atlagič s.p., Škocjanska pot 18, 6000 Koper, matična številka: 3423875000, davčna številka: SI 58968601, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali luna-tuning.com).

  Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine luna-tuning.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med luna-tuning.com in kupcem.

  Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

  Pred vsakokratno uporabo spletne trgovine luna-tuning.com mora obiskovalec oz. uporabnik pazljivo prebrati navedene splošne pogoje in morebitne posodobitve. Predpostavlja se, da se uporabnik z uporabo te spletne strani in z oddajo naročila s trenutnimi splošnimi pogoji strinja. V primeru, da se s pogoji ne strinja, uporabnika prosimo, da spletno stran zapusti.

  Opredelitev pojmov

  • Prodajalec/upravitelj je podjetje Nina Šik Atlagič s.p., Škocjanska pot 18, 6000 Koper.
  • Kupec je registriran uporabnik, ki je opravil nakup v spletni trgovini luna-tuning.com.
  • Gost je neregistriran uporabnik, ki lahko opravi nakup v spletni trgovini luna-tuning.com.
  • Obiskovalec spletne trgovine luna-tuning.com je neregistriran uporabnik, ki si izdelke v spletni trgovini luna-tuning.com ogleduje.
  • Spletna trgovina luna-tuning.com je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.

  Registracija uporabnika

  Vsak obiskovalec spletne trgovine luna-tuning.com si lahko ogleduje izdelke in cene brez registracije.

  Z enkratnim vpisom v spletno trgovino luna-tuning.com prek elektronske pošte postane obiskovalec gost luna-tuning.com, s potrjeno registracijo v spletno trgovino luna-tuning.com pa postane član luna-tuning.com. Tako gost kot član luna-tuning.com (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini luna-tuning.com. Nakup je možen tudi kot neregistriran uporabnik – gost, za katerega pa akcijske cene ne veljajo.

  Ob registraciji v spletno trgovino luna-tuning.com pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana luna-tuning.com nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Vsak registriran uporabnik z registracijo pridobi svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja oz. organizacije. Geslo je zaupno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan posredovati verodostojne podatke ter varovati svoje uporabniško ime in geslo tako, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oz. oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

  Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

  Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@luna-tuning.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

  Kupec je lahko fizična ali pravna oseba oz. samostojni podjetnik, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

  Nina Šik Atlagič s.p. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

  Nina Šik Atlagič s.p. in pravne ter fizične osebe oz. samostojni podjetnik, ki opravljajo pridobitno dejavnost, medsebojne obveznosti urejajo s pogodbo v pisni obliki oz. sprejemom splošnih pogojev. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

  Postopek nakupa

  Kupoprodajna pogodba med luna-tuning.com in kupcem je v spletni trgovini luna-tuning.com sklenjena v trenutku, ko luna-tuning.com kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: V obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za luna-tuning.com kot za kupca.

  Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku luna-tuning.com.

  Kupce in uporabnike spletne trgovine luna-tuning.com želimo obvestiti, da ne odgovarjamo za napačno kupljene izdelke. Pred potrditvijo nakupa in plačila, kupce opozarjamo, naj natančno preverijo skladnost in pravilnost kupljenega blaga, saj za napačne nakupe ne odgovrajamo. Po meri izdelana platišča no mogoče vrniti. V kolikor potrebujete nasvet in pomoč pri izbiri izdelkov, nas lahko kontaktirate po e-pošti info@luna-tuning.com ali na tel. št. +386-64-228-998. Vendar opozarjamo, da za točnost izbora izdelkov ne odgovarjamo, za točnost in skladnost izdelkov odgovarja kupec sam. Slike izdelkov so simbolične in ni rečeno, da prikazujejo realno sliko izdelka – realni izdelek se lahko razlikuje od tistega na sliki.

  1. NAROČILO ODDANO: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Od tega trenutka dalje ima kupec možnost v roku ene ure preklicati naročilo. V primeru, da naročila v roku ene ure kupec ne prekliče, se šteje, da je prodajna pogodba sklenjena.
  2. NAROČILO V OBDELAVI: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v čakalno vrsto za obdelavo. Obdelava naročil se vrši ob delovnikih v delovnem času podjetja Nina Šik Atlagič s.p., med 8:00 in 16:00. Kupcu so na spletni strani prodajalca vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila v razdelku moj račun. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
  3. NAROČILO ZAKLJUČENO: Prodajalec blago pripravi za osebni prevzem ali odpošlje, če gre za dostavo z dostavno službo. Ko naročilo dobi status ZAKLJUČENO, kupec prejme po elektronski pošti obvestilo, da je naročilo zaključeno.

  Končni kupci in pravne osebe lahko kupujejo vse artikle, ki se jim ob registraciji z njihovim uporabniškim imenom in geslom prikažejo z gumbom »v košarico«.

  Izvedba ali preklic naročila

  Prodajalec bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo prejetih naročil pričel v najkrajšem možnem času. O prejemu vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.

  Prodajalec lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. V tem primeru kupec prejme na elektronski naslov sporočilo, da naročilo NI SPREJETO z razlogom zavrnitve.

  Kupec lahko naročilo prekliče v roku 1 ure od oddaje naročila v razdelku Moj račun/zgodovina naročil. Ob tem prejme sporočilo na elektronski naslov, da je NAROČILO PREKLICANO.

  Naročene artikle (ne glede na način prevzema) je kupec dolžan prevzeti v 8. dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, v nasprotnem primeru se kupcu/naročniku zaračuna pogodbena kazen, ker se neprevzem naročenih artiklov šteje za nenapovedan enostranski odstop od nakupa (pogodbe). Prav tako se pogodbena kazen zaračuna v primeru, da je naročilo stornirano prepozno (ko so naročeni artikli že pripravljeni za prevzem kupca ali odposlani).

  Višina pogodbene kazni za neprevzem naročenih artiklov oziroma prepozno stornirano naročilo znaša najmanj 30% vrednosti naročila oz. najmanj 30€.

  Cene in DDV

  Vse cene vsebujejo 22% DDV.

  Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovine luna-tuning.com ažurira in spreminja pogosto in hitro.

  Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine luna-tuning.com. Registracija je brezplačna in brez obveznosti, uporabniku namreč ponuja samo dodatne ugodnosti. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

  Redna cena je cena za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici in se ne želijo registrirati v spletno trgovino luna-tuning.com.

  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

  Spletna trgovina luna-tuning.com si prizadeva, da so objavljeni podatki točni, se pa lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa. Spletna trgovina luna-tuning.com izdelka stranki ne bo prodala po ceni, ki bi bila škodljiva za prodajalca.

  Dobavni roki

  O predvidenem roku dobave se kupca predhodno obvesti.

  Za vse dobavne roke pri spletnem naročilu velja, da je blago pripravljeno za prevzem oz. odposlano, ko na elektronsko pošto prejmete obvestilo, da je naročilo ZAKLJUČENO.

  Dostava in prevzem izdelkov

  Prevzem izdelkov spletne trgovine luna-tuning.com je mogoč na naslednje načine:

  • Osebni prevzem na naslovu Škocjanska pot 18, 6000 Koper – brez zaračunane poštnine
  • Dostava z dostavno službo DPD: 15,00 eur, pri nakupu nad 1000,00 eur vrednosti je dostava brezplačna oz. po dogovoru. Spodaj so prikazani zneski poštnine, glede na težo naročenih izdelkov (cene veljajo za Slovenijo. V druge države se poštnina do 1000,00 eur vrednosti nakupa zaračuna po ponudbi).
  TEŽA IZDELKOVZNESEK POŠTNINE Z 22% DDV – V EURZNESEK POŠTNINE BREZ DDV – V EUR
  DO 1,99 KG4,27 €3,50 €
  OD 2 KG DO 4,99 KG4,27 €3,50 €
  OD 5KG DO 9,99 KG5,00 €4,10 €
  OD 10 KG DO 14,99 KG5,98 €4,90 €
  OD 15 KG DO 19,99 KG6,95 €5,70 €
  OD 20 KG DO 24,99 KG7,99 €6,55 €
  OD 25 KG DO 29,99 KG8,97 €7,35 €
  OD 30 KG DO 39,99 KG10,49 €8,60 €
  OD 40 KG DO 49,99 KG12,32 €10,10 €
  OD 50 KG DO 59,99 KG13,85 €11,35 €
  OD 60 KG DO 69,99 KG15,37 €12,60 €
  OD 70 KG DO79,99 KG17,06 €13,98 €
  OD 80 KG DO 89,99 KG18,36 €15,05 €
  OD 90 KG DO 99,99 KG20,44 €16,75 €
  NAD 100 KGPO DOGOVORU OZ. PONUDBIPO DOGOVORU OZ. PONUDBI

  Načini plačila

  V spletni trgovini luna-tuning.com so omogočeni naslednji načini plačila:

  • z nakazilom po predračunu na račun upravitelja spletne trgovine luna-tuning.com – Nina Šik Atlagič s.p. (po ponudbi / predračunu) (velja spletna cena).
  • Plačilo po predračunu z gotovino v poslovni enoti ali na drugi dogovorjeni lokaciji izven poslovne enote ali sedeža (lokacija predhodno dogovorjena!).
  • Paypal

  Izdaja računa

  Spletna trgovina luna-tuning.com po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi natisnjen račun skupaj z dostavljenim paketom. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

  Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

  Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu oz. predračunu pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

  Sklepanje pogodbe

  Prodajna pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

  Arhiviranje pogodbe

  Sklenjene pogodbe se v elektronski obliki arhivirajo na serverju spletnega ponudnika luna-tuning.com ter v prostorih podjetja Nina Šik Atlagič s.p., Škocjanska pot 18, Koper.

  Kupec lahko kopijo pogodbe pridobi z zahtevo, ki jo po elektronski pošti pošlje na naslov:  info@luna-tuning.com. Navesti mora znesek nakupa, datum nakupa in po možnosti številko računa ter izdelke, ki se nanašajo na predmetni račun.

  Vračilo blaga

  Fizične osebe (potrošniki) lahko v 14 dneh od nakupa pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, odstopijo od pogodbe in izdelke vrnejo na sedež upravitelja Nina Šik Atlagič s.p.. Prodajalca o tej želji pravilno pisno obvestijo najkasneje v roku 14 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru mora kupec najkasneje v naslednjih 14 dneh blago nepoškodovano tudi vrniti na naslov prodajalca. Podjetje Nina Šik Atlagič s.p. ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk. Morebitne stroške vračila krije kupec.
  Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži.

  Priložena mora biti kopija računa.

  Kupnino bo prodajalec v roku 14 dni vrnil na račun kupca (le ta mora biti ob vračilu naveden). Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga ter v primeru, da so izdelki rabljeni, poškodovani, brez originalne embalaže ali s poškodovano originalno embalažo, tudi ustrezna odškodnina, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu blaga.

  Odškodnina za znižano vrednost izdelka:

  • Zaradi vidne uporabe znaša najmanj 10% vrednosti kupnine, oziroma več, v kolikor gre za okvare, odrgnine ali druge na izdelku vidne posledice uporabe.
  • V primeru, da je embalaža odprta in ponovno zalepljena, znaša najmanj 10,00 EUR.
  • V primeru, da je embalaža poškodovana ali nepopolna, znaša najmanj 15,00 EUR za manjše izdelke.

  Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost ali/oz. samostojni podjetnik, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. Zahtevke za vračilo blaga bo prodajalec v teh primerih obravnaval individualno in pri tem v največji možni meri upošteval vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki jih omogočajo dobavitelji.

  Garancija

  Garancijo lahko uveljavljate le za tiste izdelke kupljene pri podjetju Nina Šik Atlagič s.p.

  Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Nekateri artikli v naši ponudbi nimajo garancije. Račun velja tudi kot garancijski list.

  Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu oz. ob predložitvi računa.

  Garancija se uveljavlja v skladu z zakonom in pod pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu. Nepotrjen garancijski list še ne pomeni, da se izdelku ne more upoštevati garancija, saj v tem primeru skladno z 18. členom Zakona o varstvu potrošnikov ni potrebno, da garancijski list prodajalec posebej potrdi.

  Če izdelek nima priloženega garancijskega lista (komponente, ki morajo biti strokovno vgrajene in se ne morejo samostojno uporabljati, ampak so sestavni del naprave), velja račun kot garancija, ki se uveljavlja pri podjetju Nina Šik Atlagič s.p.

  Upravlajlec spletne strani luna-tuning.com se o vračilu blaga in popravilu blaga v garancijskem roku posvetuje z dobaviteljem in sledi njihovim navodilom.

  Če artikel vračate v garancijo, je zaželjeno, da se ga dostavi oz. pošlje v originalni embalaži, obvezno pa je potrebno priložiti vse predmete nakupa in navesti vzrok vračila oz. opis napake, in sicer tako, da izpolnite obrazec (obrazec vam lahko pošljemo tudi preko e-pošte).

  Podjetje Nina Šik Atlagič s.p.ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk.

  Podjetje Nina Šik Atlagič s.p. ne odgovarja za nestrokovno montažo in napake ter poškodbe, ki so nastale med nestrokovno vgradnjo in/ali montažo izdelkov in nadaljnjo uporabo. Uporabnike spletne trgovine luna-tuning.com obveščamo, da morajo biti izdelki strokovno in pravilno vgrajeni oz. montirani in da le-to lahko opravlja le strokovno usposobljeno osebje.

  Stvarne napake

  Stvarne napake so v praksi zelo redke. Kupec ima možnost prijaviti in uveljavljati svoje pravice, če meni, da kupljeni izdelki ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in spletno trgovino luna-tuning.com o tem pravilno ter v zakonskem roku obvesti.

  V tem primeru lahko kupec zahteva, da:

  • se napaka na izdelku odpravi ali
  • se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • se izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • se vrne plačani znesek.

  Prodajalec v roku 20 dni po prevzemu izdelka na poslovni enoti upravitelja Nina Šik Atlagič s.p., Škocjanska pot 18, Koper, pisno obvesti kupca o stanju napake – ali je napaka sporna ali nesporna. Če je prijavljena stvarna napaka na izdelku sporna, se kupcu po zaključku postopka izdelek vrne v enakem stanju, kot je bil prevzet.

  Dostopnost informacij

  Spletna trgovina luna-tuning.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • dostopnost izdelkov,
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • časovno veljavnost ponudbe,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen); poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

  Oglaševanje

  Podjetje Nina Šik Atlagič s.p. ne zbira osebnih podatkov za namene neposrednega trženja in jih osebnih podatkov ne bo posredovalo ali prodalo. Uporabljali jih bomo za pripravo ponudbe, izvedbo nakupov, pripravo računa in drugo potrebno komunikacijo o dobavi naročenih izdelkov ali storitev.

  Varovanje osebnih podatkov

  Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

  Obisk spletne strani:

  Ob vsakem obisku spletne strani luna-tuning.com se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

  Pošiljanje povpraševanja:

  Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje za opravo storitev. V ta namen podjetje Nina Šik Atlagić s.p. od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

  • ime in priimek ali naziv,
  • e-naslov,
  • naslov,
  • telefonska številka,
  • podatke o vsebini vašega povpraševanja.

  Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni podjetju Nina Šik Atlagić s.p., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti spletne prodaje, in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

  Vsi podatki omenjeni v predhodnih odstavkih, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

  V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
  • administratorju in skrbniku spletne strani.

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

  Vse dodatne informacije v zvezi z uporabo osebnih podatkov lahko dobite na varovanjeop@luna-tuning.com.

  Izjavo o zasebnosti si lahko preberete tukaj.

  Odveza odgovornosti

  Spletna trgovina luna-tuning.com se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru bo upravitelj kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
  Čeprav se spletna trgovina luna-tuning.com trudi zagotoviti čim bolj natančne fotografije prodajanih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Vse fotografije so simbolične.

  Kupce in uporabnike spletne trgovine luna-tuning.com želimo obvestiti, da ne odgovarjamo za napačno kupljene izdelke. Pred potrditvijo nakupa in plačila, kupce opozarjamo, naj natančno preverijo skladnost in pravilnost kupljenega blaga, saj za napačne nakupe ne odgovrajamo. V kolikor potrebujete nasvet in pomoč pri izbiri izdelkov, nas lahko kontaktirate po e-pošti info@luna-tuning.com ali na tel. št. +386-64-228-998. Vendar opozarjamo, da za točnost izbora izdelkov ne odgovarjamo, za točnost in skladnost izdelkov odgovarja kupec sam. Slike izdelkov so simbolične in ni rečeno, da prikazujejo realno sliko izdelka – realni izdelek se lahko razlikuje od tistega na sliki.

  Vračila, pritožbe in spori

  Spletna trgovina luna-tuning.com in njen upravitelj spoštujeta veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

  Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pisna komunikacija poteka v elektronski obliki na naslov info@luna-tuning.com. Druge oblike komunikacije niso predvidene. Strankam svetujemo, da v primeru vračila blaga uporabijo dostavno službo, s katero ji je bil paket dostavljen.

  Pogoj za oddajo spletnega naročila je veljaven elektronski spletni naslov, katerega prodajalec obravnava kot veljaven elektronski naslov stranke tudi za medsebojno komunikacijo v primeru vračil, pritožb in sporov ter za morebitno komunikacijo druge vrste.

  Prodajalec bo pritožbo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

  Prodajalec si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

  1. Splošno

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko spletne trgovine luna-tuning.com zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen te Izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatkI pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

  1. Upravljavec podatkov

  Upravljavec vaših osebnih podatkov je Nina Šik Atlagić s.p., poslovno svetovanje, naslov: Ulica II. Prekomorske brigade 34, PE Škocjanska pot 18, 6000 Koper, e-naslov: info@luna-tuning.com, telefonska številka: 064-228-998.

  Ker nam je vaša zasebnost izjemno pomembna, smo v ta namen imenovali pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, na katero se lahko obrnete v primeru vprašanj v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov je: Nina Šik Atlagić, e-naslov: varovanjeop@luna-tuning.com, telefonska številka: 041-520-294.

  Za vse teme in vsebine, ki bodo obravnavane s strani pooblaščene osebe za varstvo podatkov velja stroga zaupnost.

  1. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

  Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

  Obisk spletne strani:

  Ob vsakem obisku spletne trgovine luna-tuning.com se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

  Pošiljanje povpraševanja:

  Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje za opravo storitev. V ta namen podjetje Nina Šik Atlagić s.p. od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

  • ime in priimek ali naziv,
  • e-naslov,
  • naslov,
  • telefonska številka,
  • podatke o vsebini vašega povpraševanja.

  Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni podjetju Nina Šik Atlagić s.p., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti spletna prodaja, in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

  1. Uporabniki podatkov

  Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

  V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
  • administratorju in skrbniku spletne strani.

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

  1. Obdobje hrambe

  Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

  • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 (tri) mesece;
  • podatki o povpraševanju se hranijo najdlje do konca leta, ki sledi zadnjemu povpraševanju;
  • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem in sklenjeno pogodbe se hranijo še 5 (pet) let po zaključku sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe;
  • vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do preklica.

  Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 6 oziroma 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

  1. Način varstva vaših podatkov

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. se zavezuje varovati podatke osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

  Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov. Vsi računalniki v podjetju so zaščiteni z geslom, proti-virusnimi programi ter požarnim zidom, na spletni strani luna-tuning.com je nameščen SSL certifikat.

  Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

  Ker obstajajo na spletni strani luna-tuning.com določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem Nina Šik Atlagić s.p., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

  1. Vaše pravice

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu podjetje Nina Šik Atlagić s.p.:

  • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
  • omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
  • poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
  • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
  • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
  • omogoči pravico do omejitve obdelave,
  • omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
  • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
  • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
  • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

  Prav tako bo podjetje Nina Šik Atlagić s.p. posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

  Podjetje Nina Šik Atlagić s.p. se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

  1. Stik

  Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri podjetju Nina Šik Atlagić s.p.  in/ali pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov:

  Kontaktna oseba: Nina Šik Atlagić

  Telefonska številka: 041-520-294

  Elektronski naslov: varovanjeop@luna-tuning.com

  1. Spremembe

  Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo o varstvu osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.